Lotul 1 al Drumului Bistriței a fost finalizat cu șase luni mai devreme față de termenul inițial

Angajații Consiliului Județean Cluj au început procedura de recepție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a celor 20,8 km ai Lotului 1 al Drumului Bistriței, drum de importanță strategică reabilitat de Consiliul Județean Cluj cu fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, afirmă că „Ne bucurăm că am reușit să încheiem lucrările pe acest important drum județean înainte de venirea sezonului rece, cu șase luni mai devreme decât era prevăzut inițial în contract. Le oferim, astfel, tuturor celor care tranzitează zona, o legătură rapidă şi facilă între județele Cluj și Sălaj. Totodată, locuitorilor din acest areal le asigurăm un acces optim către joncțiunea cu drumul județean 109A și, mai departe, cu drumul național DN 1C, pe direcțiile Cluj, respectiv Gherla – Dej”.

DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni este parte componentă a proiectului finanțat din fonduri europene „Drumul Bistriței”, prin care Consiliul Județean Cluj și-a propus să reabiliteze, de la zero, toți cei aproximativ 32 de km ai arterei care pornește din satul Răscruci, de la intersecția cu DN 1C, și continuă spre vest, până la limita cu județul Sălaj.

Lucrările de modernizare pe Lotul 1 au vizat tronsonul cuprins între km 0+000 și km 20+786 și au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi strat de uzură.

Anterior asfaltării, pe acest drum județean au fost executate numeroase lucrări extrem de complexe constând în realizarea de fundații adâncite de parapet, consolidări, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton pentru accesele la proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe și, nu în ultimul rând, stații de transport în comun în fiecare localitate.

Lucrările au fost executate de SC Diferit SRL, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 27.326.174 lei, fără TVA.

Related posts

Leave a Comment