“Livada de vişini”, jucată de actorii Naţionalului clujean în Italia

Actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca vor juca spectacolul “Livada de vişini”, de A.P. Cehov, în două oraşe din Italia.Naţionalul clujean va merge la invitaţia teatrelor Fondazione Teatro della Toscana Florenţa şi Emilia Romagna Teatro Fondazione Modena.

Regia spectacolului este semnată de Roberto Bacci. Regizorul italian se află la a doua colaborare cu trupa teatrului clujean. În anul 2012, Roberto Bacci a montat pe scena clujeană spectacolul de mare succes cu Hamlet de W. Shakespeare, spectacol care se află în stagiunea curentă a naţionalului.

Potrivit reprezentanţilor, “Livada de vişini” este o simfonie în alb, întrucât spectacolul e inundat într-o mare de alb: alb-transparente sunt perdelele, care creează spaţii de joc, albe sunt petalele florilor scuturate ale livezii de vişini, împrăştiate atât pe scenă cât şi pe puntea ce pătrunde în sală, pe culoarul central. Albe sunt şi scaunele pe care spectatorii se află aşezaţi, fiind făcuţi părtaşi ai sfâşierii sufleteşti a personajelor cehoviene. Pata de culoare întunecată este Lopahin, omul materiei, trăind cu o jumătate din sine în lumea oamenilor practici, îmbogăţiţi, şi cu cealaltă, în lumea livezii, a frumosului gratuit.

Spectacolele vor fi jucate în Italia între 23 şi 28 februarie:
23 februarie, ora 20:45, la Teatro della Pergola, Florenţa
24 februarie, ora 20:45, la Teatro della Pergola, Florenţa
27 februarie, ora 20:00, la Teatro Storchi, Modena
28 februarie, ora 15:30, la Teatro Storchi, Modena

Related posts

Leave a Comment