Lista lui Croitoru sau Guvernul Băsescu 3

Prim-ministrul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat numele miniştrilor pe care îi propune pentru noul Guvern. Croitoru a precizat că a trimis la Parlament programul de guvernare şi lista cu miniştrii şi ministere.Lista lui Croitoru cuprinde 14 ministere, în fruntea cărora au fost propuşi:
– 1. Radu Berceanu: Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor
– 2. Gheorghe Pogea: Ministerul Finanţelor
– 3. Emeric Florin Saghi: Ministerul Administraţiei şi Internelor
– 4. Bogdan Aurescu: Ministerul Afacerilor Externe
– 5. Adriean Videanu: Ministerul Economiei şi Comerţului
– 6. Daniel Funeriu: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
– 7. Vasile Blaga: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului
– 8. Mihai Şeitan: Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
– 9. Mihai Stănişoară: Ministerul Apărării Naţionale
– 10. Cătălin Predoiu: Ministerul Justiţiei
– 11. Adrian Rădulescu: Ministerul Agriculturii, Pădurii şi Dezvoltării Rurale
– 12. Cristian Vlădescu: Ministerul Sănătăţii
– 13. Theodor Paleologu: Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional
– 14. Sulfina Barbu: Ministerul Mediului

În opinia mea, numele unor miniştri înscrişi pe lista domnului Croitoru, erau previzibile, purtând amprenta băsesciană. O parte însemnată dintre actorii din “visul împlinit” al Preşedintelui, de la începutul anului, se regăsesc pe listă, la sfârşitul anului. Apare în plus Sulfina Barbu. Firesc şi previzibil totodată: cred că “numirea” ei este răsplata pentru eforturile de apărător vehement al Preşedintelui, pe toate posturile de televiziune la care a fost invitată. Mă miră lipsa lui Ioan Olteanu, care făcuse echipă bună cu doamna Sulfina, fiind fervent apărător al aceleiaşi cauze. Probabil nenominalizarea sa reprezintă o sancţiune aplicată de Băzescu, în urma greşelii comise prin invocarea iertării divine pentru cei care au susţinut moţiunea de cenzură în urma căreia Guvernul Boc – adică Băsescu 2 – a fost înlăturat.
Pe lângă cei amintiţi, în lista lui Croitoru sunt înscrise nume noi. Acestea îi reprezintă pe cei care sunt, probabil, aceia la care Preşedintele făcea referire cu ocazia consultării partidelor politice, spunând că “împingem responsabilitatea guvernării la nişte tehnocraţi, pe care să-i manipulăm din spate”.
Văzând lista domnului Croitoru, m-am întrebat: “Ce-o fi aceasta?”, iar concluzia la care am ajuns este următoarea: “Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie.”

Related posts

Leave a Comment