Liberalii nu sunt traseiști și nu trădează, domnule Ponta!

De Horea Uioreanu, președinte PNL Cluj

Apelul pe care președintele PSD și premier al României, Victor Ponta, l-a făcut către liberalii aflați în funcții de conducere, de a rămâne alături de domnia sa demonstrează că nu cunoaște deloc noțiunea de „liberal”. Nu suntem partid de traseiști, nu am rămas niciodată la o masă la care nu am fost doriți sau unde am simțit că suntem tratați ca „ruda săracă”.În nici un caz nu acceptăm să abdicăm de la principiile noastre, nu suntem soluție imorală și nici dinozauri de guvern. Am cerut, aproape la unison, respectarea protocolului USL, numirea în funcție a patru miniștri și funcția de prim viceprim- ministru pentru Klaus Johanis. Refuzul de a asculta solicitările noastre legitime nu ne fac să dăm înapoi, prevederile protocolului USL nu sunt negociabile.

Pe de altă parte, nu știu cui s-a adresat domnul Ponta având în vedere că azi a demis din funcții doi reprezentanți ai PNL, deși noi încă așteptăm ca vocea rațiunii să se facă auzită la PSD! Între ceea ce a spus și ceea ce a făcut domnul prim-ministru e o diferență uriașă, motiv pentru care consider că așteptarea noastră a fost în van. Domnul Victor Ponta vrea ca PNL să fie dat afară de la guvernare pentru a nu mai avea probleme cu restul„partenerilor” de 2%. PNL și-a câștigat locul pe scena politică prin muncă, prin atitudine și consecvență.

În numele colegilor mei de partid cărora le-a adresat îndemnul de trăda îi solicit domnului Victor Ponta să-și ceară scuze de la liberalii pe care i-a confundat cu trădătorii și traseiștii din oastea de strânsură pe care și-a creat-o în ultimele luni pentru a-și asigura puterea și după excluderea PNL de la guvernare.

Related posts

Leave a Comment