Leul ? Vom vedea peste doi ani…


Privesc la tv. Îmi este teamă de neputinţa şefilor europeni adunaţi la Bruxelles. Şi totuşi, am scris in www.clujtoday.ro precum şi într-un ziar din Cluj despre acest deznodământ.
Am citat atunci câţiva purtători de opinie din domeniul bancar din Europa şi SUA. Ceea ce declarau ei despe scindarea Europei era logic.

În plus, cifrele statistice de azi arată clar că unu’ din doi germani, doresc întoarcerea la marca germană, unu’ din doi francezi doresc întoarcerea la francu’ francez, iar englezii, prin David Cameron, refuză implicarea în zona euro. Din informaţiile pe care le primesc de la Bruxelles, se încearcă acum să se cumpere timp. Acest timp poate fi unu sau doi ani. Şi totuşi cum s-a ajuns aici? Foarte simplu. Lipsa de reţinere a fiecarui individ, fiecarei naţiuni europene. La nivelul microuniversului nostru, aici la Cluj, am spus de sute de ori că urmează să plătim un preţ mare pentru toate chefurile, serbările, festivalele, competiţiile de orice fel, din oraşele noastre. Acestea costă mulţi bani şi au ajuns să se intercalaze între ele.

Reacţia majorităţii românilor a fost şi este de a râde, de a rânji. Majoritatea, în special cei tineri, nici nu înţelege despre ce vorbesc. Lor li se pare firesc să trăiască din chef în chef. Ce ne diferentiază însă fundamental faţă de naţiunile din vestul Europei, este munca. De aceea, eu prezic acum că vom vedea starea naţiunii române şi a leului, peste doi ani. Când vom avea mari surprize.

Related posts

Leave a Comment