Legea Educaţiei, retrimisă la comisie. UDMR îl ameninţă pe Geoană cu suspendarea

Biroul Permanent al Senatului a retrimis, luni, Legea Educaţiei naţionale la comisia de specialitate. Legea a fost respinsă pentru că senatorii din comisie de educaţie au lucrat în week-end fără aprobarea Biroului Permanent. Membrii comisiei trebuie să reia votul până marţi la ora 12:45.
UDMR a ameninţat că va începe procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, dacă Legea Educaţiei va ajunge în plen în forma trimisă de comisie.
Raportul la Legea Educaţiei a fost depus, luni, la Senat, după ce parlamentarii PSD şi PNL au lucrat intens, în week-end, la proiectul de lege. Raportul are peste o mie de pagini, cu amendamente admise şi respinse de comisie.
În raportul depus la Senat, comisia de învăţământ a propus eliminarea prevederii potrivit căreia în învăţământul gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor Istoria şi Geografia se predau în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în română.
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii Opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii Educaţiei nu au aprobare să lucreze şi că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului. Totodată, susţinea Hărădu, articolele adoptate trebuie rediscutate.
În replică, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al comisiei, a declarat că dezbaterea Legii Educaţiei în prezenţa Opoziţiei este regulamentară şi s-a desfăşurat în cvorum.
Guvernul şi-a angajat răspunderea pe Legea Educaţiei, procedură declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. Ulterior, Executivul a cerut lămuriri de la judecătorii CCR. Magistraţii ar urma să se pronunţe miercuri pe acest subiect.

Related posts

Leave a Comment