Laura Codruța Kovesi: Nu cred că DNA va rezolva corupţia din România

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că nu crede că DNA va rezolva corupţia din România, mai ales în condițiile în care, în aproape jumătate din județele din ţară, au fost primari sau președinți de Consiliu Judeţean anchetaţi pentru corupţie, informează Mediafax.„Pentru mine și pentru colegii mei este extrem de greu să explicăm, cel puțin din punct de vedere juridic, cum de se întâmplă în continuare aceste lucruri. Spre exemplu, dacă vorbim de administrația publică locală, în aproape jumătate din județele României am avut primari de reședință de județ sau președinți de consilii județene care în ultimii doi ani au fost investigați, învinuiți, trimiși în judecată, unii dintre ei chiar condamnați. Cu toate acestea constatăm că infracțiunile se comit în continuare”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Digi24.

Şeful DNA a adăugat că nu crede că instituţia pe care o conduce va rezolva problema corupţiei în România, susţinând că degeaba sunt arestaţi medici sau profesori atât timp cât sistemul de sănătate sau cel de învăţământ rămân aceleaşi, scrie RomaniaLibera.ro.

„Este foarte important ca toți cei din societatea românească să conștientizeze acest lucru și în special conducătorii din instituții mă aștept să ia poziție cu privire la acest lucru. Nu cred că DNA va rezolva corupția din România, dar cred cu convingere şi cu tărie că această luptă pe care DNA o duce pentru a combate corupție trebuie dublată de măsuri preventive. Degeaba arestăm medici în fiecare an dacă în sistemul de sănătate procedurile rămân aceleași. Degeaba arestăm profesori care dau subiectele la bacalaureat, dacă modul în care se desfășoară aceste examene rămâne același. Cred că este foarte important să se ia măsuri de prevenire,să se identifice riscurile şi vulnerabilităţile pe tipologiile pe care noi le constatăm, în așa fel încât să încercăm împreună să reducem acest fenomen. Nu arestând oameni vom reduce noi corupția în România”, a precizat procurorul şef al DNA.

Related posts

Leave a Comment