În cubul virtual sunt proiectate imagini 3D gândite de psihologi. De pildă, pacienţii cu arsuri sunt trataţi cu joacă în zăpadă.La Cluj a fost pus în practică un nou tip de medicină alternativă. Terapia îi poate scăpa de oameni de frica de înălţime, traumele post-război sau poate face să dispară pofta de mâncare. Pentru vindecare, pacienţii trebuie doar să păşească într-un spaţiu tridimensional.
În cubul virtual sunt proiectate imagini 3D gândite de psihologi. De pildă, pacienţii cu arsuri sunt trataţi cu joacă în zăpadă.
“Cei care au văzut probabil filmul Avatar înţeleg despre ce e vorba, eşti proiectat în acea realitate tridimensională. Noi rulăm apoi softul care te tratează problemele clinice ale pacienţilor, aprecizat Daniel David, director platformă.
“Experienţele mi s-au părut foarte naturale ca mediu, deci m-am găsit într-un mediu natural, chiar dacă era virtual. Probleme ai numai la experimentul cu înălţimea, dar nu datorită înălţimii, ci datorită sentimentului că la orice curbă te dezechilibrezi”, a spus rectorul UBB, Andrei Marga.
Costurile platformei sunt de aproape 2 milioane de euro, jumătate din bani reprezentând preţul cubului virtual. O şedinţă de terapie costă 50 de lei.