Kenyenii au dominat Maratonul Internaţional Cluj

La Cluj s-a încheiat cel mai important maraton din Transilvania. Peste 6.000 de atleţi au luat parte la Maratonul Internaţional din Cluj-Napoca. În total, alergătorii au provenit din 32 de ţări.

Cei mai mulţi dintre sportivii care au alergat la Maratonul Internaţional din Cluj-Napoca au fost români, care au dorit să îşi probeze calităţile atletice. Alergătorii au parcurs în viteză străzile din centrul Clujului. Ei s-au declarat mulţumiţi de faptul că vremea a fost mai răcoroasă decât în alţi ani.

 

Şi competiţia din acest an a fost dominată de alegătorii africani. Henry Kemboi din Kenya a obţinut primul loc în proba de maraton, urmat de românii Ştefan Lupulescu şi Cristian Gorgan. Proba de ştafetă băieţi a fost dominată de români, iar cele trei trepte ale podiumului au fost ocupate de Champions Team, de Run for Agro şi de Apulum Magic Team, toate din România. Aceeaşi situaţie s-a întregistrat şi în proba de ştafetă fete: primul loc a fost ocupat de Transylvania Klausenburg, urmată de Melcii Veseli şi de Happy Triartim Girls din România. La proba de ştafetă mixtă, toate trei treptele podiumului au fost ocupate de echipe româneşti: Sanmontan & Friends, Road Runners Team şi Spartanii din Ardeal. La proba de semimaraton, pe primul loc s-a situat kenyanul Kipruto Kibire, pe locul doi românul Maxim Răileanu, iar pe locul trei maghiarul Nebil Ottman. La crosul de 10.000 de metri, toate treptele podiumului au fost ocupate de români: Peter Herman, Eduard Hercuţ şi Ilie Macovei.

Related posts

Leave a Comment