Judeţul Cluj, viitor campion la surse alternative de energie

Clujul va fi primul judeţ din ţară alimentat exclusiv din surse alternative de energie. Cum Uniunea Europeană finanţează aproape integral proiectele verzi, şefu Consiliului Judeţean Cluj promite că în câţiva ani dam curentul electric pe energie solară.Ideea i-a venit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, de la creşterea consumului de energie în parcurile industriale. Un calcul sumar arată că acesta se va tripla într-un an, prin urmare Tişe s-a gândit să alimenteze parcurile din surse nepoluante de energie.
Investiţia iniţială este estimată la 100 de milioane de euro. Parcul solar se va întinde pe 100 de hectare, în apropierea localităţii Floreşti, judeţul Cluj.
Este însă numai primul proiect de acest gen aflat în mintea lui Tişe. Va urma un lanţ de asemenea parcuri solare, care vor alimenta, treptat, tot judeţul.
Tot din bani europeni, Consiliul Judeţean Cluj va construi un parc de depozite cu o suprafaţă de 100 de hectare. Acesta va fi pus la dispoziţia tuturor firmelor mari de transport.

Related posts

Leave a Comment