Jafuri şi atacuri armate pe străzile capitalei statului Haiti

Străzile capitalei haitiene, Port-au-Prince, devastată marţi de un cutremur violent, sunt scena unor jafuri şi atacuri armate, a declarat Valmir Fachini, purtătorul de cuvânt al organizaţiei braziliene Viva Rio, care activează în domeniul dezvoltării sociale în această ţară.
“Din nefericire, reprezentanţii Minustah (Căştile albastre ONU) nu se află pe străzi. Auzim numeroase focuri de armă, fără să ştim de unde vin. Jafurile au început în supermarketurile care s-au prăbuşit parţial”, scria Fachini într-un e-mail trimis AFP.
“Ne temem că, ulterior, dacă alimentele nu vor fi de ajuns, populaţia va începe să jefuiască locuinţele”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Viva Rio, care utilizează serviciile a 400 de haitieni în acţiuni de dezvoltare socială.
“Focurile de armă sunt constante şi ai impresia că este vorba despre familii care încearcă să se apere de atacatori”, a precizat Fachini.
În prezent, în opinia acestuia, pieţele nu mai sunt aprovizionate cu mărfuri alimentare.
“Miercuri ne-am deplasat într-unul dintre cartierele populare, unde mai exista puţină hrană şi a fost posibil să facem rezerve pentru una sau două zile. Dimineaţa am reuşit să găsim apă”, a continuat el.

Related posts

Leave a Comment