Istoricul Ioan Aurel Pop este noul preşedinte al Academiei Române

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, istoricul Ioan Aurel Pop, este noul preşedinte al Academiei Române. El a obţinut 86 de voturi în competiţia internă, în timp ce contracandidatul său, Victor Voicu, a obţinut doar 56 de voturi.

Ioan Aurel Pop este în prezent rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, iar Victor Voicu este preşedintele secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române. Preşedintele Academiei Române va avea un mandat de patru ani. Acest mandat poate fi reînnoit o dată.

 

Ioan Aurel Pop conduce Universitatea Babeş-Bolyai din anul 2012. El este specialist în istoria Evului Mediu, iar din 1996 este profesor universitar. În învăţământul universitar a intrat în anul 1984, ca asistent, după cinci ani petrecuţi ca profesor de istorie în învăţământul preuniversitar. Ioan Aurel Pop şi-a obţinut doctoratul în istorie în anul 1989. El a fost decorat în anul 2015 cu Ordinul Steaua României, în grad de cavaler.

 

Pe lângă calitatea de membru titular al Academiei Române, Ioan Aurel Pop mai este şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe, Litere şi Arte din Paris, precum şi al Academiei Europene de Ştiinţe şi Artă din Salzburg.

Related posts

Leave a Comment