Interes crescut pentru specializarile in limbile maghiara si germana ale UBB

Numărul absolvenţilor de liceu care şi-au depus dosarele pentru locurile scoase la concurs la liniile de studiu în limbile maghiară şi germană ale Universităţii Babeş-Bolyai este în creştere semnificativă faţă de anul trecut.

Primele patru zile de înscrieri la UBB au adus 1404 de candidaţi pentru cele 1102 de locuri bugetate de la specializările de licenţă cu frecvenţă în limba maghiară, numărul fiind mult mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de admitere a anului 2018 (908 de dosare), în timp ce numărul candidaţilor înscrişi pe cele 164 de locuri bugetate existente la programele de licenţă în limba germană a ajuns, după patru zile de înscriere, la 230.

 

Cele mai căutate specializări în limba maghiară sunt cele oferite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 258 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmate de cele ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 226 de candidaţi, în timp ce la Facultatea de Matematică şi Informatică au fost depuse 205 de dosare pentru studiile de licenţă zi în limba maghiară. 

 

În ceea ce priveşte înscrierile la specializările în limba germană, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 68 de dosare pentru cele 33 de locuri bugetate la nivel licenţă-zi, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică, unde s-au înscris 67 de candidaţi pentru 45 de locuri, urmate de cele ale Facultăţii de Litere, cu 42 de candidaţi pe 29 de locuri bugetate.

 

Absolvenţii de liceu care vor să studieze în limba germană au posibilitatea de a opta pentru unul dintre cele 164 de locuri bugetate şi 350 de locuri cu taxă scoase la concurs de Universitatea Babeş-Bolyai.

 

De asemenea, candidaţii care doresc să studieze la una dintre cele 72 de specializări de licenţă existente în limba maghiară au la dispoziţie peste 1.100 de locuri bugetate şi peste 1.730 de locuri cu taxă la nivel licenţă (formele de învăţământ cu frecvenţă şi la distanţă). 

 

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 16 şi 31 iulie 2019, iar informaţiile complete cu privire la procesul de admitere pot fi consultate la link-ul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/

Related posts

Leave a Comment