Instabilitatea continuă în USR Cluj: al patrulea președinte în doi ani

USR Cluj continuă să fie măcinată de instabilitate. Filiala clujeană a acestui partid a ajuns la al patrulea președinte în ultimii doi ani.

Ciprian Rus a preluat conducerea partidului de la fostul subprefect, Camelia Sălcudean, care a fost implicată în mai multe dispute interne. Înaintea ei, președinte al USR Cluj fusese ales avocatul Radu Chirilă, care a preluat mandatul de președinte de la Călin Sălăgean.

Practic, din momentul demisiei lui Levente Elek, cel care a fost și președinte interimar național al USR, filiala județeană a acestui partid a fost într-un scandal intern perpetuu.

Aceeași situație se regăsește și în filiala municipală. Din mai, președinte al USR Cluj-Napoca este Yasin Ibraim. Acesta a înlocuit-o în funcție pe Manuela Petrescu. Ea i-a succedat, în urma fuziunii dintre USR și PLUS, istoricului Attila Iakab, care a fost dat, mai apoi, afară din partid. Acesta i-a luat locul, în februarie 2021, lui George Trif. 

În acest context, actualul președinte interimar al USR, Cătălin Drulă, prezent la Cluj, și-a declarat că și-ar dori mai multă stabilitate în conducerea filialei locale a partidului. Însă și Cătălin Drulă este a patra persoană care conduce USR în ultimii doi ani, după Dacian Cioloș, tandemul Dan Barna – Dacian Cioloș și după ce partidul a fost condus, înaintea fuziunii cu PLUS, de Dan Barna. Acesta a preluat, la rândul său, mandatul de președinte de la interimarul Levente Elek, care a preluat conducerea partidului după demisia fondatorului său, actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, în 2017. 

USR nu este singurul partid care a dat dovadă de instabilitate. În ultimul an, PNL a schimbat trei președinți: Ludovic Orban a fost înlocuit cu Florin Cîțu, care a fost schimbat cu Nicolae Ciucă. 

Related posts

Leave a Comment