Începe Târgul Satului la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Parcul Etnografic Romulus Vuia va găzdui Târgul Satului. Este vorba de un târg gastronomic și nu numai, care va îi va reuni pe unii dintre cei mai buni producători de alimente din Transilvania și care va pune în valoare diversitatea tradițiilor gastronomice ale regiunii. Târgul va fi deschis azi, de la ora 14.00 și va rămâne deschis până duminică, inclusiv.

La Târgul Satului și-au anunțat prezența peste 50 de producători locali de alimente și de meșteșugari. Vizitatorii vor putea gusta din produsele NarCheese, care îmbină tradițiile brânzeturilor elvețiene și transilvănene, ale Asociației Țara Vinului, care îi reunește pe mici producători din județul Alba sau cele oferite de reprezentanți ai familiei Takacs din județul Mureș, care produce pălincă premium, dublu distilată la aburi, spune unul dintre organizatori, Dan Ciulea.

Cei care și-au cumpărat bilete la alte evenimente găzduite de Parcul Etnografic în această perioadă vor intra gratuit și la Târgul Satului, spune purtătoarea de cuvânt a evenimentului, Anca Dinu.

Târgul Satului înseamnă și spectacole susținute de DJ, ateliere susținute de meșteșugari care îi vor învăța pe vizitatori cum să folosească roata olarului, de exemplu, sau cursuri despre cum pot clujenii să își aleagă cea mai bună miere.

Related posts

Leave a Comment