Incendiu de mari proporţii la rampa de gunoi de la Pata Rât. Prefectul Cherecheş: Există posibilitatea ca focul să fi fost pus intenţionat

Un nou incediu a izbucnit în zona deşeurilor de la Pata Rât. Deocamdată, din fericire, nu au fost anunţate victime omeneşti. În zonă locuiesc aproximativ 500 de persoane care trăiesc din reciclarea deşeurilor adunate pe rampa temporară de depozitare. Cauzele incendiului sunt necunoscute, însă prefectul Clujului, Aurel Cherecheş, nu exclude varianta ca acest foc să fi fost pus intenţionat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Andrei Biriş, va fi deschisă o anchetă după stingerea completă a incendiului. 

 

 

Artistul Istvan Szakats a postat pe Facebook fotografii cu incendiul şi a spus că ”este un zid continuu de flăcări. Nu am mai văzut aşa ceva”. Pompierii au intervenit la faţa locului imediat după ce au izbucnit flăcări înalte de câţiva metri. După nouă ore de intervenţie cu opt autospeciale, ajutate de mai multe utilaje ale Regiei Autonome a Domeniului Public, pompierii au reuşit să ţină sub control incendiul. Deşeurile continuă să ardă mocnit, motiv pentru care o mare parte a pompierilor se află încă la faţa locului. 

 

Incendiul a izbucnit la doar câteva zile după ce vicepremierul Graţiela Gavrilescu l-a demis pe şeful Gărzii de Mediu din Cluj şi l-a criticat dur pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, pentru situaţia de la Pata Rât. Acolo, deşeurile sunt adunate pe o rampă temporară de depozitare, pentru că autorităţile judeţene nu au reuşit să ducă la bun sfârşit proiectul construirii unui sistem de management integrat al deşeurilor, deşi au avut finanţare oferită de Uniunea Europeană. 

 

 

Related posts

Leave a Comment