Încă trei mari companii își suspendă activitățile din Rusia

Ultimele firme occidentale rămase în Rusia au anunțat, marți seară, că își suspendă activitățile, după mai multe zile în care au refuzat să facă acest pas, confruntându-se cu presiune publică, relatează BBC.

„Inimile noastre sunt alături de oameni care îndură efectele nedrepte ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, a transmis compania americană Coca-Cola. Recent, compania s-a confruntat cu presiuni mari pe rețele sociale să se retragă de pe piața rusească, iar hashtag-ul #BoycottCocaCola a început să fie tot mai distribuit pe Twitter. La scurt timp și Pepsi-Cola a anunțat că își încetează vânzările în Rusia, afirmând însă că va continua să comercializeze produse esențiale precum lapte și alte produse lactate, și hrană pentru copii în această țară.

De asemenea, și Starbucks a anunțat că va închide temporar toate cafenelele situate în Rusia. Este vorba în total de 132 de cafenele. Compania a anunțat că va opri și expedierea produselor lor.

Iar McDonalds a anunțat că închide temporar toate cele 850 de restaurante ale sale din Rusia, ca răspuns la invazia Ucrainei de către țară. Compania a anunțat că va continua să-și plătească cei 62.000 de angajați din Rusia. Zilele trecute, alte companii mari și-au anunțat, de asemenea, plecarea din Rusia, inclusiv Mastercard și Visa. Rusia a depășit Iranul și Siria și a devenit țara supusă celor mai multe sancțiuni internaționale.

Related posts

Leave a Comment