Imunitatea parlamentarilor scoate din nou Clujul în stradă. Când sunt programate protestele

Clujenii sunt gata să iasă din nou în stradă, de această dată pentru a cere ridicarea imunității parlamentare. Mii de persoane sunt așteptate în centrul orașului la protestul care va avea loc vineri.Clujul dă din nou tonul mișcărilor de stradă împotriva clasei politice, așa cum s-a întâmplat și în noiembrie. Atunci, zeci de mii de persoane au participat, în total, la mitingurile organizate în oraș, după ce românii din diaspora nu au fost lăsați să voteze la alegeri.

De această dată, motivul care îi determină pe clujeni să protesteze ține de decizia Comisiei Juridice a Camerei Superioare a Parlamentului, care a dat un vor negativ cererii formulate de procurorii DNA. Parlamentarii care se sustrag urmăririi DNA, cu sprijinul colegilor lor, reprezintă o palmă dată justiției, consideră protestatarii.

„Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie!”, se notează în anunțul postat de organizatori pe pagina de Facebook creată special pentru acest eveniment. La numai câteva ore de la crearea paginii respective, aproape 800 de persoane și-au anunțat prezența la eveniment, însă organizatorii se așteaptă ca numărul acestora să crească în continuare.

Mitingul este programat vineri, de la ora 18.00, în Piața Unirii. În zilele care urmează, ample mișcări de protest sunt anunțate și în alte orașe din țară. Astfel, bucureștenii se vor mobiliza încă din această seară, iar mitinguri asemănătoare sunt anunțate la Constanța, Sibiu și Iași.

Related posts

Leave a Comment