Hunor Kelemen cere Guvernului să intervină în cazul Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş: ”Profesorii nu îşi mai pot lua salariile din cauza anchetei DNA”

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a anunţat că a cerut Guvernului să intervină în problema Liceului Romano-Catolic Ferenc Rakoczi din Târgu-Mureş. El spune că profesorii de la acest liceu nu şi-au luat salariile în luna noiembrie şi riscă să nu şi le ia nici în luna decembrie, dacă Ministerul Educaţiei nu va numi o persoană îndreptăţită să semneze actele legate de funcţionarea acestei unităţi şcolare. Activitatea liceului târgu-mureşean a fost perturbată de o anchetă a procurorilor DNA, lucru pe care liderul UDMR îl consideră inadmisibil.

Procurorii DNA au anunţat la începutul lunii noiembrie că îi anchetează pe directorul acestui liceu, Zsolt Tamasi, şi pe şeful Inspectoratului Şcolar al judeţului Mureş, Ştefan Someşan, pentru că ar fi aprobat ilegal înfiinţarea Liceului Romano-Catolic. Liderii UDMR consideră că această anchetă ar ascunde, de fapt, o tentative de intimidare a liderilor comunităţii maghiare. Liceul Romano-Catolic funcţionează într-o clădire a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, în care funcţionează şi Liceul Unirea.

Related posts

Leave a Comment