Historic Cafes Route lansează programul ”Armonii vizuale și sonore” la Palatul Brukenthal din Avrig

Una dintre cele mai cunoscute inițiative culturale de sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, Historic Cafes Route, lansează programul ”Armonii vizuale și sonore” la Palatul Brukenthal din Avrig. Programul debutează cu o expoziție cu același nume, organizată de specialiștii Galeriei Cluj Art în Oranjeria Palatului Brukenthal, acolo unde funcționează primul restaurant din România înscris în Historic Cafes Route.

Expoziția va fi deschisă în 4 februarie și va putea fi vizitată până în prima duminică a lunii mai. Evenimentul reunește artiști români contemporani, mulți dintre aceștia aflați la început de carieră. Acesta este primul mare eveniment artistic găzduit de frumosul complex baroc din Avrig după ce Palatul Brukenthal a devenit partener al Galeriei Cluj Art, spune ambasadorul Historic Cafes Route în România, Arnold Klingeis.

Vernisajul expoziției este programat de la ora 14, în prezența artiștilor expozanți, a numeroși invitați, printre care colecționari, critici de artă, artiști din diverse domenii, reprezentanți ai mediului academic etc, a reprezentanților Galeriei “Cluj Art”, ai Palatului Brukenthal Avrig și ai unor localuri din România membre în Historic Cafes Route.

Ruta Cafenelelor  Istorice din România este reprezentata de Excelența Sa Arnold Klingeis, ambasador al Consiliului Europei pentru ruta Historic Cafes Route, și de doamna Claudia Bicleșanu, director de marketing al Rutei Cafenelelor Istorice in Romania.

”Doamna Claudia Bicleșanu va modera evenimentul , iar gazdă va fi pictorul avrigeanMircea Codrea, unul dintre artiștii ce vor expune în cadrul expoziției. Domnul Sergiu Man de la prestigioasa galerie Cluj Art este curatorul expoziției. Pentru a da un plus de atractivitate evenimentului, participanții vor fi provocați să îmbine frumosul lucrărilor expuse pe simeze și șevalete, încântarea vizuală, cu o experiență culinară rafinată, prin introducerea în program a unor secțiuni speciale de degustare de vinuri fine ale Cramei Cricova și prezentarea meniurilor istorice disponibile la restaurantul din cadrul Palatul Brukenthal Avrig, respectiv la Restaurantul Pardon Cafe – Sibiu. Claudia Bicleșanu va povesti despre vinurile speciale și rafinate ale celebrei crame din Republica Moldova, iar invitații își vor bucura simțurile cu acestea, călătoria culinară prin istoria bucatelor alese gătite la curțile domnești și reședințele baronilor de altădată urmând a fi ghidată de maeștrii bucătari Cătălin Dobrică si Marius Rafa. Maestrul Catalin Dobrică prezintă pentru dumneavoastră, în premieră meniul istoric al Palatului Brukenthal Avrig care este compus din supă cremă de praz cu frișcă și crutoane aromatizante, obrăjori de vițel in sos de vin cu varză de Bruxelles și piure cu trufe, ⁠ștrudel vienez cu mere, iar aceste delicatese vor fi acompaniate  de vinuri alese de la Podgoria Cricova prezentate in cadrul evenimentului. Deoarece întotdeauna muzica de calitate poate constitui elementul ce completează, mai mult decât inspirat, un eveniment de ținută, organizatorii au ales ca amfitrionii muzicali ai vernisajului să fie soprana Adriana Țidor, pianista Bianca Murariu și saxofonistul Ramon Vîga”, spun organizatorii.

Cricova Orasul Subteran este una dintre cele mai mari și cele mai faimoase crame din Republica Moldova, situată  la aproximativ 15 kilometri nord de capitala Chișinău. Crama este faimoasă pentru colecția sa impresionantă de vinuri, care include peste 70 de mii de sticle, printre care se numără și vinuri de colecție rare.

Cei ce doresc sa faca rezervare pentru meniul istoric prezentat in premiera maine la ora 14 la Palatul Brukenthal din Avrig, pot telefona la numărul 0726234417, sau pot trimite email la adresa: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Related posts

Leave a Comment