Genocidul armean, comemorat la Cluj

Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, invită publicul la evenimentul destinat comemorării Genocidului armean.

Acesta va avea loc miercuri, 24 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Pentru armenii de pretutindeni data de 24 aprilie 1915 este una cu cele mai tragice rezonanțe: este data comemorării Genocidului împotriva armenilor, când au pierit circa 1,5 milioane de persoane, de la copii la vârstnici, doar pentru simplul fapt că au fost armeni.

Cu acest prilej va avea loc un șir de prelegeri despre acest moment tragic al poporului armean, urmat de un spectacol-colaj bazat pe texte și muzică, care evocă acele vremuri, dar și perspectivele de astăzi și de viitor pentru acest popor, alături de prof.univ.dr. Ruxandra Cesereanu și Călina Părău, Teodora Tămaș, Diana Huțanu, de la Facultatea de Litere din Cluj, de muzicienii Cosmin Rafael Bălean, Norbert Dumitresc și actorul Karen Sebesi. Publicul va avea ocazia să se reîntâlnească cu instrumentul tradițional armean: dudukul.

Intrarea este liberă.

Related posts

Leave a Comment