GapMinder va finanta start-up-uri implicate in Tehncelerator

26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator intră în faza finală de selecţie care va avea loc în perioada 4-5 aprilie în cadrul unui bootcamp organizat la Bucureşti. Techcelerator este primul program de acest tip din România care susţine şi financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiţii.

Startup-urile care vor fi selectate pentru a intra în a treia serie a programului Techcelerator vor beneficia de o primă rundă de investiţii de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de acţiuni din companie, urmată de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp.

 

GapMinder a atins recent pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

 

“Într-un an am reuşit să atragem noi investitori şi o sumă suplimentară de 10 milioane de euro, cu ajutorul cărora avem acum o dimensiune a fondului de 36 de milioane de euro şi sperăm să ajungem la 40 de milioane până la jumătatea acestui an. Acordăm fonduri iniţiale de 50.000 de euro pentru fiecare dintre startup-urile pe care le vom selecta pentru a treia rundă a Techcelerator, pe care le putem suplimenta cu sume între 50.000 şi 100.000 de euro în funcţie de performanţele companiilor din timpul programului. În plus, faţă de cele cinci investiţii deja făcute în companii la nivel de seed şi seria A, în perioada următoare avem în atenţie şi alte business-uri aflate la acest nivel de dezvoltare pentru investiţii cu un prag mult mai ridicat”, a declarat Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder Venture BV.

 

Techcelerator vizează companii aflate cel puţin în faza Minimum Viable Product (MVP), cu o structură solidă a echipei, soluţii de impact pe piaţă şi tehnologii inovatoare.  Dintre aplicanţii pentru a treia rundă a programului, 69% au soluţii în faza MVP, pre-comercială sau comercială, iar 21% se află în stadiul Proof of Concept (POC).

 

În ceea ce priveşte ariile de interes pentru Techcelerator, 15% dintre startup-urile preselectate au soluţii din zona MedTech, respectiv PropTech (inclusiv case inteligente), 13% vizează FinTech, 11% Retail / e-commerce, urmate de soluţii de Social Engagement 9%, Marketing Automation 8%, AgriTech & Food 6%, HR Tech 6%, EduTech 5%, dezvoltare de software 5%, CleanTech & energie 3%, gaming 2%, respectiv securitate cibernetică 1%.

 

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia şi de implicarea partenerilor Banca Transilvania, Globalworth şi EY Romania care se vor concentra în mod special pe trei direcţii specifice: FinTech, PropTech şi Digital Transformation (& Automatizare).

 

Related posts

Leave a Comment