Gabi Firea: După emisiune, dl. Boureanu a continuat să susţină, pe sms-ul producătoarei mele, că mi-a făcut bine defăimându-mă


Moderatoarea emisiunii “Sinteza zilei” a acordat un interviu pentru REALITATEA.NET în care a declarat că schimbul dur de replici de luni seară a fost cea mai delicată experienţă a sa ca moderator, mai ales că s-a petrecut într-o perioadă grea a vieţii ei personale.
Gabriela Vrânceanu-Firea a afirmat că regretă că s-a lăsat influenţată de biroul de presă al PDL şi l-a acceptat pe Cristian Boureanu în emisiune.

Cum s-a ajuns la conflictul din emisiunea de aseară dintre dvs şi domnul Boureanu?

Din cauza atacurile repetate, din partea d-lui Boureanu, la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere. dl. Boureanu era pus pe scandal încă de la început, deşi eu am fost foarte politicoasă, iniţal şi, la primele jigniri, i-am răspuns că merg pe mesajul biblic, de a întoarce şi celălalt obraz.

Regretaţi vreuna dintre reacţiile pe care le-aţi avut?

Da, faptul că m-am lăsat influenţată de biroul de presă al PDL şi l-am acceptat pe dl. Boureanu în emisiune. El nu poate răspunde, aşa cum ar face-o un ministru sau un secretar de stat de la ministerele economice, de ce se taie salariile şi pensiile în România, după un an 2009 de dezmăţ în cheltuirea banului public. Domnia-sa însuşi a profitat, prin firmele sale, direct sau indirect (ca subcontractant) de contracte cu statul. Scrie presa centrală şi locală, nu afirm doar eu.

Cum a ajuns la astfel de acuzaţii? Sunteţi prietenă cu domnul Tăriceanu?

Dumnezeule, ce întrebare! Înseamnă că dl. Boureanu e pe cale să-şi atingă scopul, acela de a mă defăima! Ce legătură are faptul că sunt cunoştinţă, colegă, amică, prietenă cu cineva, până la statutul de “amantă”. Dar ca să nu ocolesc răspunsul, precum politicienii, vă spun ferm : nu sunt “prietenă” cu dl. Tăriceanu şi nici “amantă” sau altceva. Dar mă cunosc cum Domnia-sa din anii 90, şi îl respect ca politician, aşa cum mă cunosc şi cu dl. Traian Băsescu. Deci înseamnă că pot fi acuzată că sunt şi amanta Domnului Băsescu? Cu dl. Băsescu am avut o colaborare chiar mai strânsă, decât cu dl. Tăriceanu, când era ministru al transporturilor iar eu reporter la TVR, la secţia economic. Deci ar fi nişte motive în plus, nu-i aşa, pentru cei care vor să calomnieze! S-ar putea găsi şi nişte fotografii prin diferite delegaţii sau conferinţe de presă, în care să apar prin preajma d-lui Preşedinte Băsescu!

Îl veţi mai invita în emisiune pe domnul Boureanu?

Categoric nu. Ne vom vedea în instanţă. Dacă măcar aseară după emisiune îşi cerea scuze, poate că mă înmuiam şi consideram că a avut un derapaj de moment. Dar şi după emisiune, dl. Boureanu a continuat să susţină, pe sms-ul producătoarei mele, că mi-a făcut bine defăimându-mă, pentru că l-am atacat la persoană. Eu, repet, îl intrebasem dacă renunţă la afaceri pentru politică.

A fost cea mai delicată experienţă ca moderator?

Sincer, da! Poate şi pentru că în această perioadă sunt extrem de vulnerabilă. Vă daţi seama, sunt de 4 luni văduvă, cresc singură un adolescent orfan de tată, am avut un şoc imens în ianuarie şi să mă trezesc acum că sunt acuzată că am amant, în opinia d-lui Boureanu – acuză auzită de o ţară întreagă. M-a durut pentru că a lovit într-un punct foarte sensibil: memoria soţului meu care nu se mai poate apăra. Nu-i doresc d-lui Boureanu să simtă durerea în suflet, nedreptatea şi neputinţa pe care le-am simţit eu aseară.

V-a cerut scuze după emisiune?

Nu, absolut deloc. A plecat tipând, gesticulând, ameninţând…parcă îşi ieşise din minţi….

Vă aşteptaţi să primiţi o notificare de la CNA?

Păi tot eu? Nu dl. Boureanu? Eu nu am făcut decât să răspund la solicitarea d-lui Orban de a conduce emisiunea, care derapase. Dl Boureanu ţipând efectiv la dl. Orban, nu mai era vorba de limbaj adecvat unei dezbateri.

Îl veţi da în judecată pe domnul Boureanu?

Categoric da! Pentru a apăra memoria soţului meu, imaginea fiului meu care a fost foarte afectat şi pentru a face dreptate şi în cazul meu. Am fost defăimată pe nedrept şi nu pot admite că această situaţie să rămână fără consecinţe.

Citeşte aici schimbul dur de replici dintre Gabi Firea şi Cristian Boureanu, din cadrul emisiunii “Ştirea Zilei”.

Related posts

Leave a Comment