Fratele Patriarhului trece la catolicism

Gheorghe Ciobotea, fratele Preafericitului Daniel, s-a supărat pentru că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române l-ar fi lăsat în stradă, reiese dintr-un articol publicat în Adevărul.Gheorghe Ciobotea spune că atitudinea fratelui său îl face să renunţe la ortodoxism. „Sunt sătul de morala ortodoxă făcută de cel care mi-a fost frate. Dacă asta e învăţătura ortodoxă, atunci eu renunţ la ea. La noi în sat se ridică o biserică catolică şi o să mă mut la ei”, spune fratele Patriarhului, după cum notează Adevărul.
Daniel Ciobotea, astăzi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi fratele său, Gheorghe Ciobotea, s-au aflat sâmbătă la 40 de kilometri distanţă unul de celălalt. Patriarhul dona o cruce de aur Colegiului „Corio­lan Brediceanu” din Lugoj, pe care l-a absolvit în urmă cu 40 de ani, iar Ciobotea îşi deplângea soarta, la o fermă părăsită din Dobreşti (Timiş).
„Daniel nu mai este fratele meu. Eram în stare să ucid pentru el, dar acum să nu îl mai văd în faţa ochilor. L-am rugat să îşi salveze nepoţii de la oierit şi să îi angajeze în construcţii la mănăstirea de la noi din sat. Nu a vrut. Vă întreb dacă aşa se comportă un frate”, adaugă Gheorghe Ciobotea.

Related posts

Leave a Comment