Fostul subprefect din Cluj, repus în funcție

Fostul subprefect al județului Cluj, Zoltan Gyorke, va fi repus în funcție. El a câștigat o acțiune în instanță prin care a obținut anularea hotărârii de Guvern prin care i-a încetat mandatul de subprefect și a fost desemnat inspector guvernamental.

”Am câștigat procesul împotriva Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne. Începând de săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj.

Prin HG 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental. În 11.02.2020 instanța de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii de guvern, din următoarele considerente:
1. au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea proiectelor de acte normative
2. hotărărea de guvern nu a fost motivată în fapt și în drept
3. aplicarea mobilității nu a fost dispusă în scopul și limitele expres prevăzute de lege”, a anunțat fostul subprefect care își va reua funcția.

Zoltan Gyorke a anulat mai multe astfel de hotărâri. El provine din PNL, însă, după ce a demisionat din acest partid ca urmare a numirii în postul de subprefect, a rămas înalt funcționar public, indiferent de culoarea politică a guvernelor care s-au succedat. Deocamdată, Guvernul nu a stabilit care dintre cei doi subprefecți ai Clujului aflați în funcție își va înceta mandatul.

Related posts

Leave a Comment