Firmele din Cluj pun la bătaie peste 10% din joburile vacante la nivel naţional

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la nivel naţional se înregistrează peste 11.200 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, peste 1.400 sunt în Cluj.

Clujul este vicecampion la capitolul locuri de muncă vacante, categorie la care este depăşit doar de Bucureşti. Angajatorii de pe piaţa locală oferă la Cluj 1.465 de joburi. În Bucureşti există în acest moment 1.617 locuri de muncă libere, iar pe locul trei este judeţul Prahova, cu 612 joburi vacante.
Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, judeţele cu cea mai săracă ofertă sunt Dolj, cu un singur job, Caraş Severin (16) şi Mehedinţi (26).
La nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.132 locuri de muncă, după cum urmează: 66- programator, 40 -inginer mecanic, 34- inginer de sistem software, 33- inginer producţie, 25- agent de vânzări, 25- agent servicii client, 21- proiectant inginer mecanic, 19- consilier juridic. În schimb, pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 10.167 locuri de muncă.

Related posts

Leave a Comment