Festivalul-concurs național de Poezie “Octavian Goga”, își desemnează câștigătorii

Pentru omagierea operei literare a unuia dintre cei mai valoroși poeți români, Octavian Goga, Muzeul Memorial cu același nume, din localitatea Ciucea, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituții de cultură aflate în subordinea Consiliul Județean Cluj, și Direcția Județeană pentru Cultură Cluj, organizează Festivitatea de premiere a participanților la ediția din acest an a Concursului Național de Poezie ,,Octavian Goga”.

Evenimentul va avea loc joi, 23 septembrie 2021, începând cu ora 15>00, la sediul muzeului din localitatea Ciucea.

Concursul, care a fost deschis tuturor creatorilor de literatură din România, a reunit, în acest an, 20 de iubitori de poezie din toată țara. Jurizarea lucrărilor va fi făcută de către criticul literar Victor Cubleșan, Șeful Direcției Județene pentru Cultură Cluj – în calitate de președinte al juriului , poetul Victor Constantin Măruțoiu și scriitorul Ioan Pavel Azap, redactor la revista ,,Tribuna”, în calitate de membrii.

Laureații concursului din acest an vor primii premii constând în diplome, materiale promoționale, dar și publicații proprii din partea Muzeului ,,Octavian Goga”.

Pe lângă vizitarea expozițiilor permanente, participanții la festivitate vor asista la spectacolul pus în scenă de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, manager Adriana Emilia Irimieș. În cadrul acestei manifestări vor evolua: Grupul Tradițional al sătenilor din Negreni, coordonatori prof. Florina Varadi și pr. Marian Vacariu și Grupul vocal bărbătesc ,,Craii Măgurii” din Bucea, coordonator pr. Mircea Dejeu, ambele din județul Cluj.

În încheierea festivității va fi proiectat filmul documentar etnografic despre doamna Viorica Tripon din Negreni, căreia i-a fost acordat titlul onorific ,,Tezaur Uman Viu” pentru prelucrarea fibrelor și firelor textile – țesături.

Related posts

Leave a Comment