Festivalul-concurs „Icoana Micului Creștin”, ediția a XII-a

A XII-a ediție, Festivalul-concurs „Icoana Micului Creștin” va avea loc marți, 30 mai 2023, de la ora 10:00, la Mănăstirea Râșca Transilvană și va reuni zeci de elevi din școlile clujene, care se vor întrece în domeniile: pictură icoane pe sticlă, poezie patriotică și religioasă, interpretare pricesne și prezentarea portului popular.

Concursul este o competiție școlară de tradiție, organizată anual de Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Beliș, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, a Primăriei și Consiliului Local Beliș și a Mănăstirii Râșca Transilvană, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” .

Decernarea premiilor va fi însoțită și de un moment artistic prezentat de tinerii Ștefan Suciu și Dragoș Cîmpean, care vor interpreta pricesne.

Printre numeroasele proiecte educative desfășurate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, adesea în parteneriat cu școli din județul Cluj, se dorește susținerea elevilor și profesorilor care se îndreaptă cu pasiune spre meșteșugurile și obiceiurile tradiționale, specific clujene.

Related posts

Leave a Comment