Expoziție Laura Vidrean la galeria ClujArt

Galeria ClujArt găzduiește o expoziție de picturi realizate de Laura Vidrean. Expoziția, care va rămâne deschisă până în data de 6 mai, se numește ”Bucuriile naturii”.

”Privirea oferă o senzație aproape olfactiva, tactila a unor texturi atât de delicate, o îmbinare armonioasa de fragilitate și forță. Fondurile translucide de verzui turcoaz filtrează razele de lumină punând în prim plan tușele groase (aproape agresive, pe alocuri) de culori vii, puternice, ale florilor abia ieșite din boboc, creând în același timp o imagine de o autentică vigoare și prospețime, de viață în plină explozie. Și într-adevăr, această cascadă de petale multicolore, parcă scăldate în rouă, nu ar fi fost posibilă dacă Laura Vidrean, așa cum îi place sa spună, nu le-ar fi lăsat “acolo unde sunt, fără a fi culese”.

 

Fiecare tablou e o “fișă de observație”, atent întocmită, cu migală și răbdare, a propriilor trăiri în fața unui spectacol al naturii prilejuit de varietatea formelor florale reprezentate.
Și din toate aceste întrebări interioare parcă cel mai puternic transpare bucuria sinceră, autentică a artistei de a fi martora la această minune care e prilejuită de natură- floarea”, spun curatorii expoziției.

Related posts

Leave a Comment