Castelul Goga din Ciucea găzduiește o expoziție inedită de fotografii. Sunt expuse clișee care au fost ținute până acum departe de ochii publicului. Printre ele se numără inclusiv fotografia mortuară a lui Octavian Goga. Aceasta nu a mai fost expusă până acum dintr-un motiv ideologic. Octavian Goga, care a devenit prim-ministru din partea unui partid fascist, a fost înmormântat cu o svastică așezată peste sicriu.
Muzeul Memorial Octavian Goga găzduiește o expoziție fotografică ce încearcă să pună personalitatea marelui poet într-o lumină cât mai realistă. Și aceasta pentru că au existat mai multe fațete ale lui Octavian Goga. Pe de o parte, a existat creația sa poetică, de o valoare incontestabilă. Octavian Goga a fost și un jurnalist talentat și un luptător redutabil pentru drepturile românilor din Transilvania, din perioada Imperiului Austro-Ungar. El a luptat pentru Unirea Transilvaniei cu Regatul României. Însă, în plan politic, după Unire, Octavian Goga s-a despărțit de Iuliu Maniu și s-a apropiat tot mai mult de politicieni extremiști, precum A.C. Cuza. Momentul său de glorie a fost cel din 1938, când a devenit prim-ministru susținut de un partid fascist, apoi a murit la scurtă vreme. De aceea, literatul Octavian Goga trebuie apreciat, însă activitatea sa politică trebuie privită cu rezerve. Expoziția de fotografie arată toate aceste laturi ale personalității marelui poet, spune directorul muzeului, Eduard Boboc.
Tot în această perioadă, muzeul din Ciucea mai găzduiește o expoziție dedicată poetului maghiar Ady Endre, care a fost castelan la Ciucea înainte de Octavian Goga, precum și o expoziție inedită legată de vânătoare, mai spune Eduard Boboc.
Castelul din Ciucea a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de către avocatul Miklos Boncza din Huedin. Fiica și moștenitoarea sa, Berta Boncza, s-a căsătorit cu poetul Ady Endre, prieten cu Octavian Goga. După Primul Război Mondial, Berta Boncza s-a stabilit la Budapesta și i-a vândut castelul lui Octavian Goga.