Expoziție Dacian Andoni la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează expoziția Perenitate Fragilă (pictură, desen) a artistului timișorean Dacian Andoni, ce este deschisă spre vizitare publicului în perioada 31 martie – 18 aprilie 2021. 

Dacian Andoni s-a născut în anul 1962 la Arad. A simțit de timpuriu chemarea spre artă, imbold care l-a călăuzit pe tot parcursul vieții. Pregătirea universitară a urmat-o la Iași, în cadrul Academiei de Artă George Enescu, secția pictură, promoția 1993, la clasa profesorului Adrian Podoleanu. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. În prezent este profesor universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, catedra pictură.

O activitate prolifică de atelier și un susținut efort creativ i-au permis să expună bogata sa producție artistică pe simeze aflate în muzee și galerii de artă din țară și srăinătate. Astfel, din bogatul său palmares notăm expozițiile personale deschise de-a lungul a trei decenii la Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, Galeria Dialog București, Muzeul de Artă Timișoara, Mânăstirea Putna, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Galeria Kriterion Miercurea Ciuc, Muzeul de Artă Baia Mare, Chișinău, Maison de l‘Europe Paris, Institutul Român de Studii Umaniste Veneția ș.a.

Related posts

Leave a Comment