Expoziția anuală a grupului de la Cluj al Breslei Barabás Miklós

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în colaborare cu Breasla Barabás Miklós, invită publicul la vernisajul expoziției anuale a grupului de la Cluj al Breslei Barabás Miklós.

Evenimentul este programat joi, 10 februarie 2022, de la ora 17:00, în sălile de expoziţii temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Grupul cel mai numeros, cel de la Cluj, al Breslei Barabás Miklós, își organizează tradiționala expoziție la începutul fiecărui an. Aceste expoziții anuale oferă o vastă selecție de lucrări recente ale artiștilor clujeni și din împrejurimi, cu scopul de a promova valorile artistice locale. Neavând restricții tematice sau stilistice, sau limită de vârstă, accentul este pus doar pe calitatea lucrărilor, prezentând o gamă largă și variată de opere ale membrilor. Pictori, sculptori, graficieni, fotografi, artiști în ceramică, sticlă și textile participă cu cele mai însemnate lucrări realizate în decursul anului trecut.

Dar diversitatea nu se manifestă doar în varietatea și multitudinea genurilor. Încă de la începuturi, Breasla Barabás Miklós nu s-a constituit după o anumită ideologie artistică, ci mai degrabă din dorința de a reprezenta artiștii maghiari transilvăneni într-un mod unitar. Păstrarea tradiției și în același timp, deschiderea spre forme contemporane de exprimare i-au caracterizat încă de la înființare pe membrii, inspirându-se din tradiții artistice transilvănene, pentru o reînnoire și experimentare artistică constantă. Expoziția din acest an este o mărturie a acestei bogății extraordinare, unde vizitatorii au posibilitatea să descopere o varietate largă de tehnici, de la cele clasice la cele postmoderne.

Grupul de aproximativ 60 de membri ai BMC din Cluj-Napoca și invitații lor doresc să dezvăluie anual prin ars poetica lor caracteristicile artistice ale regiunii într-o gamă largă de idei și stiluri, oferind o prezentare bogată a artei contemporane transilvănene în interiorul palatului baroc.

La vernisajul expoziției vor lua cuvântul: dl. Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, dr. Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, dr. Kolozsi Tibor, președintele Breslei Barabás Miklós și dr. Portik Blénessy Ágota, curatorul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 10-27 februarie 2022.

Related posts

Leave a Comment