evz.ro: Remus Cernea a făcut credit ca să finanţeze PSD

Deputatul a donat anul trecut 27.500 de lei pentru “a ajuta” campaniile electorale ale PSD şi USL. Pentru că nu i-a ajuns leafa, el susţine că a făcut un împrumut bancar, scrie ediția electronică a cotidianului Evenimentul Zilei.”Remus Cernea a trecut în declaraţia sa de avere că nu a câştigat niciun leu în 2011. Anul trecut, premierul Victor Ponta l-a angajat la Guvern, pe post de consilier de stat. Pe 26 octombrie 2012, ecologistul care locuia cu părinţii săi bugetari şi declara că e întreţinut de aceştia a donat PSD-ului 22.500 de lei, pentru campania electorală.
Din informaţiile oferite EVZ de către Guvern, în momentul în care a făcut donaţia Cernea încasase de la singura sa sursă de venit doar 18.204 lei. Pe 13 noiembrie 2012, pe ecologist l-a apucat din nou mărinimia şi a donat USL-ului alţi 5.000 de lei.

Se încurcă în explicaţii

Întrebat de EVZ săptămâna trecută cum explică faptul că a donat PSD-ului mai mulţi bani decât a câştigat, Cernea ne-a răspuns că din leafa de consilier de stat la Guvern. Când EVZ i-a explicat că venitul său a fost mai mic decât donaţia, Cernea a afirmat că a avut şi alte surse de venit, pe care nu vrea să ni le precizeze.
“O sămi depun în următoarele zile declaraţia de venit pe 2012. Aşteptaţi şi o să vedeţi acolo ce venituri am avut”, ne-a sugerat deputatul. Ieri, acesta a venit cu o altă justificare: “În momentul în care am făcut acele donaţii către cele două formaţiuni politice, am dispus de sumele respective de bani. Dacă vă uitaţi cu atenţie în declaraţia mea de avere, o să vedeţi că am făcut un credit de nevoi personale în valoare de 56.000 de lei”.
În declaraţia de avere nu este menţionată luna în care a fost contractat creditul. Aşadar, un fost şomer de 39 de ani, întreţinut de părinţii săi bugetari, la care locuia, a donat unor formaţiuni politice în jur de 6.400 de euro. Credit obţinut suspect Cernea a mai declarat, pentru EVZ, că, în momentul în care a depus cererea pentru obţinerea creditului, avea un venit net de 4.300 de lei. Pentru rambursarea celor 56.000 de lei, în trei ani, ecologistul ne-a spus că plătea o rată lunară în cuantum de “două mii şi ceva de lei”, adică aproape jumătate din venitul său.
Un dealer de credite, care cunoaşte oferta tuturor băncilor de pe piaţă, a explicat pentru EVZ că Remus Cernea nu putea obţine, în mod normal, acest credit, din cauza că avea contract de colaborare şi nu avea vechimea necesară la locul de muncă”, scrie site-ul evz.ro.

Related posts

Leave a Comment