Planul European pentru Tineret prezentat la Cluj. PES Activists Cluj, ambasador Act4Youth.

În data de 19 Mai, a fost lansat Planul pentru Tineri (Act for Youth). Acest program este initiativa Partidului Socialist European (Party of European Socialists), care doreste prin prisma acestuia să vină în sprijinul tinerilor. Planul European pentru Tineret are la bază patru piloni principali, si anume: locuri de muncă, educatie, cultură si copii.Cu acest prilej, organizatia PES Activists Cluj, în calitate de ambasador al planului, a organizat o dezbatere. Dezbaterea a reunit mai multi tineri, studenti si proaspăt absolventi care activează în diverse domenii de activitate pe piata muncii. În cadrul evenimentului, a fost prezentat planul si prioritătile acestuia. Ulterior, au avut loc discutii legate de nevoile tinerilor din toată Europa, problemele cu care se confruntă acestia, încercând să identificăm solutii pentru ei.

Ovidiu Lungu, Presedinte-coordonator PES Activists Cluj: „Suntem onorati să fim ambasadori ai Planului pentru Tineri (Act For Youth) si să-l aducem la Cluj Napoca, unul dintre cele mai importante centre universitare din tară si Capitala Tineretului European 2015 (European Youth Capital). Planul vine cu un pachet de măsuri pentru tineri, care are rolul de a-i integra pe piata muncii, de a le oferi oportunităti de îmbunătătire a educatiei, de a initia activităti/evenimente culturale, etc. Dorim să aducem acest program la cunostinta tinerilor din Cluj, prin diverse campanii de informare, astfel încât să afle de oportunitătile oferite si să profite de acestea. Startul acestei campanii a fost dezbaterea pe care am organizat-o la Cluj-Napoca, unde am prezentat Planul si am avut discutii legate de tineret. PES Activists Cluj are o colaborare strânsă cu Partidul Socialistilor Europeni (Party of European Socialists) si cu reprezentantii Act4Youth, prin urmare, o să mentinem permanent legătura cu acestia si îi vom informa pe tineri, în timp util, de toate noutătile ce apar legate de Panul European pentru Tineret”.

Forgaci Dragos, Presedinte TSD Cluj-Napoca si Secretar General PES Activist Cluj: „Ne-am bucurat să putem fi Ambasadori ai Pactului pentru Tineri într-un centru universitar cu studenti din toată tara. Este un “Pact” important prin care tinerii vor avea anumite beneficii, atât pe plan personal cât si profesional. Având în vedere dificultatea angajării în rândul tinerilor proaspăt absolventi, una dintre garantiile Pactului este oferirea unui loc de muncă, ucenicie sau oportunităti pentru continuarea învătământului într-o perioadă de patru luni de la terminarea studiilor sau pierderea locului de muncă. Astfel, tinerii fără experientă în câmpul muncii nu vor mai întâmpina dificultăti, în urmarea carierei profesionale după absolvire”.

 

Related posts

Leave a Comment