Este gata proiectul întreprinderii sociale în Câmpia Turzii


Proiectul european care vizează crearea unei întreprinderi sociale în zona Câmpia Turzii – Turda, pentru angajarea unora dintre foştii muncitori ai combinatului Mechel, este gata pentru a fi depus. Anunţul a fost făcut de senatorul USL Alexandru Cordoş.


El a declarat că valoarea proiectului este de 6,4 milioane de euro. Întreprinderea socială va crea 350 de noi locuri de muncă directe. El a spus că acest proiect este absolut necesar, în contextul în care, în ultimii patru ani, Clujul a pierdut circa 20.000 de locuri de muncă.

Alexandru Cordoş a mai adăugat că este nevoie de astfel de iniţiative, precum şi de continuarea unor proiecte de anvergură, care vizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilă a regiunii, pentru a crea locuri de muncă pentru locuitorii judeţului. Senatorul USL a promovat oportunităţile de investiţii în zonă în rândul mediului de afaceri din Suedia, Germania şi Arabia Saudită.

Ideea creării unei întreprinderi sociale a fost lansată de o echipă formată din senatorul Alexandru Cordoş, fostul ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop, prefectul Ioan Vuşcan şi directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Daniel Don.

Related posts

Leave a Comment