E.ON Distribuţie a devenit Delgaz Grid

Una dintre cele mai importante companii de distribuţie din domeniul energetic din România, E.ON Distribuţie, şi-a schimbat numele în Delgaz Grid. Schimbarea s-a produs de la 1 ianuarie. Ea este consecinţa legislaţiei care a impus operatorilor economici din domeniul energiei să îşi promoveze sub o identitate separate companiile din domeniul furnizării şi cele din domeniul distribuţiei, potrivit ClujInsider.ro.

Delgaz Grid administrează o reţea de distribuţie a gazului metan care însumează 21.600 de kilometri şi o reţea de distribuţie a energiei electrice cu o lungime totală de 81.000 de kilometri. Compania are aproximativ 3,1 milioane de clienţi, în nordul ţării, din Transilvania şi din Moldova.

 

Conducerea companiei a anunţat că intenţionează să investească în acest an sume considerabile pentru a-şi susţine şi extinde reţelele, după ce în 2016 a investit suma de 400 de milioane de lei pentru modernizarea şi dezvoltarea acestor reţelele. De la intrarea pe piaţa românească, în 2005, prin preluarea companiei de stat Distrigaz Nord, compania cu capital german E.ON a investit aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Related posts

Leave a Comment