Emilian Pavel susține programul „Garanție pentru tineret”

Emilian Pavel este candidatul PSD Bihor la aceste alegeri europarlamentare. Emi, cum îl alintă tinerii social-democrați este de inginer IT și timp de 7 ani a oferit consultață în sectorul agricol. În prezent, coordonează Direcția administrativ și patrimoniu, din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și deține funcția de consilier județean, fiind la al doilea mandat în județul Bihor.
România în care cred și doresc să o reprezint în Parlamentul European este o țară capabilă să ofere un viitor prosper și corect copiilor săi. Este timpul să realizăm că viitorul acestei țări stă în mâinile și puterea tinerilor noștri, astfel încât este de datoria noastră să le creăm un spațiu propice pentru dezvoltare profesională și socială. Cu acestă puternică motivație, de a aplica măsurile de integrare a tineretului pe piața muncii, îmi doresc să mă prezint în fața marilor noștri parteneri europeni și să suțin orice măsură benefică adresată oamenilor muncitori, onești și dornici să rămână în România. Necesitatea unor programe la nivel european capabile să genereze locuri de muncă și să stopeze migrația tinerilor cauzată de lipsa unor oportunități de angajare, devine din ce în ce mai evidentă. Este momentul faptelor și mai puțin a vorbelor!

Prin intermediul programului “Garanție pentru tineret”, adoptat la nivel european, vom garanta faptul că nici un tânăr nu va mai rămâne șomer mai mult de 4 luni de zile și îi vor fi prezentate mereu oportunități de perfecționare în domeniul în care activează. Mă voi implica puternic în implementarea acestui proiect important pentru noi care reprezintă un sprijin real pentru tinerii absolvenți ce sunt la început de drum. Responsabilitarea noastră este să construim acel drum ce va conduce generația tânără spre evoluție și stabilitate.

În acest sens, am lansat, în cadrul organizației PSD Bihor, o rezoluție asupra acestui program de garantare a drepturilor tinerilor, prin care solicităm adoptarea unor măsuri economice ce vin în sprijinul nostru. Alocarea a 0,5% din PIB-ul fiecărui stat pentru sprijinirea firmelor care angajează tineri până la vârsta de 25 de ani și acordarea unor subvenții pentru cursurile de formare, este în viziunea noastră, este o metodă prin care putem să alocăm un buget mai consistent acestui program. O altă directivă adoptată prin intermediul rezoluției, ce o voi prezenta în Parlamentul European, vizează și acordarea asistenței pentru accesarea proiectelor europene de către tinerii antreprenori.

Mă prezint în fata dumneavoastră, atât ca și candidatul Alianței PSD-UNPR-PC pentru alegerile Europarlamentare, cât și ca tânărul ce își dorește să vă reprezinte cu responsabilitate și cinste în Parlamentul European. Cred că dumneavoastră trebuie să știți cine sunt cu adevărat oamenii care vă vor reprezenta timp de 5 ani la Bruxelles, cei care vor lupta pentru a vă proteja drepturile și care vă vor respecta dorințele. Experiența mea personală și profesională mă vor ghida în drumul meu spre Parlamentul European.

În prezent, coordonez Direcția administrativ și patrimoniu, din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și dețin funcția de consilier județean, fiind la al doilea mandat în județul Bihor. De profesie sunt inginer IT și timp de 7 ani ofer consultață în sectorul agricol, astfel atragerea investitorilor străini în țara noastră este un domeniu pe care îl stăpânesc prin contactele avute până în prezent. Cred într-un stat care trebuie să fie responsabil și să vină în sprijinul cetățenilor săi, activez timp de 12 ani în PSD, unde m-am implicat mereu în conceperea și promovarea măsurilor sociale.

Cred într-o politică făcută de oameni pentru oameni, cred că fiecare dintre noi suntem responsabili de comunitatea noastră și mai consider că viitorul României este în mâinile noastre. Mândria adevărată izvorăște din puterea noastră de a construi o Românie puternică în care fiecare om poate să aibă un trai decent și stabil!

Related posts

Leave a Comment