Elevii claselor a XII-a au susţinut proba obligatorie a profilului în cadrul examenului de Bacalaureat 2020

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, a continuat astăzi, 24 iunie 2020, cu proba obligatorie a profilului.

Candidaţii au intrat în centrele de Bacalaureat între orele 07:30-08:30 şi au fost suspuşi testării epidemiologice, la fel ca şi la probele anterioare. Astfel,  la intrarea în centrul de examinare, atât candidaţilor, cât şi personalului didactic le-a fost măsurată temperatura. Cei care au înregistrat peste 37,3 nu au fost admişi în unitate. Pentru protecţie şi evitarea contactării virusului, sunt asigurate materialele şi echipametele de protecţie, este realizată curăţenia şi dezinfectarea spaţiilor şi zonelor de contact, sunt afişate măsurile de protecţie şi informare, sunt marcate corespunzător intrările, ieşirile, dar şi sensul de deplasare şi, de asemenea, sunt asigurate, în permanenţă, prosoapele de hârtie, săpunul şi dezinfectantul. Totodată, în sălile de examinare se va păstra distanţa de cel puţin doi metri între candidaţi.

Pentru cei care susţin examenul maturităţii urmează, în data de 25 iunie, ultima probă scrisă şi anume proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate se vor face cunoscute în data de 30 iunie, urmând ca în aceeaşi zi, respectiv, în data de 1 iulie, până la ora 12:00, să poată fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa în data de 5 iulie.

Candidaţii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 vor avea o sesiune specială a Bacalaureatului, programată să înceapă în data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar acei elevi care au avut temperatura peste limita admisă, care au fost în izolare sau carantină, care suferă de afecţiuni cronice care se pot agrava în contextul pandemiei sau care au fost spitalizaţi pentru diverse afecţiuni pe durata primei sesiuni a examenului.

Related posts

Leave a Comment