Drumul Barai – Sava – Muresenii de Campie a fost asfaltat

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat asfaltarea a două sectoare de pe drumul judeţean 161K (DN 16) Bărăi – Sava – Mureşenii de Câmpie.

Au fost, astfel, vizate un sector de drum în lungime de peste şapte kilometri cuprins între poziţiile 13+000 şi 20+120, mai exact tronsonul dintre localităţile Mureşenii de Câmpie şi Sava, respectiv un sector în lungime de aproximativ un kilometru situat pe raza localităţii Bărăi. În ceea ce priveşte tronsonul de şapte kilometri dintre Mureşenii de Câmpie şi Sava, pe acesta s-a reuşit deja şi execuţia de marcaje rutiere, operaţiune ce urmează a avea loc în cel mai scurt timp şi pe celălalt sector.

 

Pentru completa finalizare a lucrărilor de întreţinere derulate pe acest drum urmează ca în perioada următoare să mai aibă loc execuţia de acostamente şi şanţuri, curăţarea şanţurilor, rigolelor şi a podeţelor, precum şi tăierea lăstărişului din vecinătatea căii de rulare.

 

Importanţa acestui drum judeţean, pentru locuitorii din zonă dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic, e dată de faptul că acesta asigură legătura între drumul judeţean DJ 109C pe direcţia Gherla şi drumul naţional DN 16 pe direcţia Apahida – Cluj.

 

Related posts

Leave a Comment