Turda şi Câmpia Turzii s-au dezvoltat în aceşti ani împreună, chiar dacă primarii lor au provenit din partide diferite. Cele două oraşe au structuri comune, precum Compania de Apă Arieş, Gara din Câmpia Turzii deserveşte şi Turda, iar oraşele sunt legate prin trasee de transport în comun. Mai mult, la limita dintre cele două oraşe a fost construit un centru comercial care le deserveşte pe amândouă, iar fabricile din zonă atrag muncitori din ambele comunităţi.
În urmă cu 15 ani, Turda şi Câmpia Turzii erau două oraşe prăfuite şi poluate, bântuite de şomaj şi de sărăcie. Fondurile europene au schimbat această stare de lucruri. Turda a renunţat la o mare parte a vechii industrii comuniste şi a folosit banii europeni pentru a se reinventa. Fondurile de preaderare au fost utilizate pentru a moderniza Salina Turda, care, cu aproape 700.000 de turişti anual, a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic din Transilvania. În primii ani de după aderarea la Uniunea Europeană, Turda a folosit banii europeni pentru a moderniza Palatul Princiar, care a devenit un frumos muzeu de istorie. Acum, Primăria a pregătit un contract de opt milioane de euro pentru a pune în valoare castrul legiunii romane a V-a Macedonica. Turda a devenit o staţiune turistică importantă, iar locuitorii care şi-au deschis afaceri în domeniul turismului sunt fericiţi de această transformare.
Tot Turda a câştigat o competiţie europeană, în finala căreia a concurat cu Milano şi cu Manchester, pentru mobilitate urbană. Concret, Turda va primi 32 de milioane de euro pentru a cumpăra şi pune în funcţiune 20 de autobuze electrice, pentru a moderniza o serie de străzi, precum şi pentru a amenaja piste pentru biciclete şi un sistem de tip bike-sharing. Succesul celor din Turda i-a inspirat şi pe cei din Câmpia Turzii, care au câştigat propriul lor proiect de mobilitate urbană, spune primarul Dorin Lojigan.
Un alt proiect european din Câmpia Turzii vizează amenajarea zonei 3 lacuri. Cu opt milioane de euro, vor fi amenajate spaţii verzi, locuri de joacă, dar şi cel mai mare muzeu ihtiologic din România.