Dorin Chirtoacă a câştigat al treilea mandat la Primăria Chișinăului

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor locale pentru Primăria Chișinău, actualul primar al municipiului Chişinău, candidatul liberal, Dorin Chirtoacă obține un nou mandat, reușind să o învingă pe Zinaida Greceanîi, candidata Partidului Socialiștilor, transmite RFI.În urma procesării a 100% din procesele verbale, candidatul liberal, Dorin Chirtoacă obtine 53,54%, din voturi, in timp ce Zinaida Greceanîi, candidatul Partidului Socialistilor are 46,46% din voturi, transmite corespondentul RFI la Chișinău, Valeria Vițu.

Dorin Chirtoacă a comentat pe pagina sa de Facebook.”Să fie clar, Dorin primar! Felicitări și multumiri tuturor, am câștigat! Intr-un ceas bun si cu Doamne ajuta – inainte pentru dezvoltarea europeana a Chisinaului si pentru intregrarea europeana completa definitiva a Republicii Moldova!”, a scris edilul-șef care se îndreaptă spre cel de-al treilea mandat de primar.

Socialiştii moldoveni nu recunosc rezultatele votului şi anunţă că le vor contesta.Igor Dodon, liderul PSRM a declarat pentru ProTv.md:”Noi nu recunoastem rezultatele acestor alegeri. Au fost înregistrate zeci şi sute de încălcări care vor sta la baza contestării rezultatelor acestor alegeri. De exemplu în Băcioi la candidatul liberal au fost găsite sute de buletine de vot ştampilate cu “votat”. Raiaa liberală care acum se bucură, se bucură prea devreme. Poate vor fi organizate alegeri repetate pe municipiul Chişinău. Principala forţă de opoziţie sunt socialiştii. V-aţi unit şi ce v-a ieşit, lucrul acesta o să vă iasă pe ochi, eu vă promit.”

Related posts

Leave a Comment