Doliu la Filarmonica Transilvania: directorul Marius Tabacu a încetat din viață

Directorul General al Filarmonicii de Stat Transilvania, Marius Tabacu, a încetat din viață, vineri, 9 octombrie. Tabacu avea 68 de ani.

”Ne e foarte greu acum să găsim cele mai potrivite cuvinte care se pot spune în astfel de momente, în care, de obicei, vestea produce agitație și durere. Dar ni-l vom aminti întotdeauna stând în loja principală, pe scaunul lui din colțul din stânga, cu fața rezemată în palma stângă, urmărind cu atenție concertele, sau, cum îl cunoaștem doar câțiva, pe scaunul de la biroul lui, lăsat pe spate, cu mâinile încrucișate pe piept, ascultând ce ai de zis și făcând ca orice problemă să pară mai puțin gravă”, au declarat reprezentanții Filarmonicii de Stat Transilvania.

Angajații Filarmonicii îi vor aduce un omagiu la concertul seara de 09.10.2020, când vor păstra și un moment de reculegere în amintirea lui.

“Mulțumim, Marius Tabacu, pentru libertatea de a fi ceea ce suntem și pentru că ne-ai ascultat timp de 13 ani vorbele, dar, mai ales, muzica”, au mai transmis aceștia.

Marius Tabacu a condus Filarmonica de Stat Transilvania timp de 13 ani, anterior fiind redactor la studioul Radio-Tv din Cluj și profesor la Liceul de Muzică din Cluj.

Transmitem pe această cale condoleanțe familiei și “drum lin printre stele, Maestre!”

 

sursa foto: romania-muzical.ro

 

 

Related posts

One Thought to “Doliu la Filarmonica Transilvania: directorul Marius Tabacu a încetat din viață”

  1. […] Filarmonica clujeană a rămas fără conducere după ce directorul acesteia, Marius Marius Tabacu, a încetat din viață, vineri, 9 octombrie. Tabacu avea 68 de ani. […]

Leave a Comment