Doliu: A murit nepoata Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria

Una dintre cele mai ilustre doamne din aristocrația europeană s-a stins din viață. Este vorba de Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungaria. Ea era nepoata Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria și fiica Principesei Ileana a României.

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei s-a născut în anul 1939 în castelul Sonnberg din Austria. Părinții ei au fost Principesa Ileana a României și Arhiducele Anton de Habsburg, din Familia Imperială și Regală a Austriei și Ungariei.

Maria Magdalena a Austriei și Ungariei și-a petrecut primii ani ai vieții în România, mai ales în Bran și în București. După instaurarea comunismului, Familia Regală a României a fost nevoită să plece în exil. Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei și-a petrecut anii adolescenței în Statele Unite ale Americii, apoi a decis să se întoarcă în Austria, la Salzburg, unde și-a trăit restul vieții.

Alteța Sa Imperială și Regală Maria Magdalena a Austriei și Ungariei s-a căsătorit cu Baronul Hanns von Holzhausen. Împreună, au trei copii: Baronul Johannes, Baron Georg și Baroana Alexandra von Holzhausen.

În anul 2008, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei și Baronul Hanns von Holzhausen au vizitat România, împreună cu un grup de personalități din Austria. Cei doi au fost oaspeții, la Palatul Elisabeta, ai Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteței Sale Regale Principelui Radu al României. Din acel moment, cele două familii au fost nedespărțite.

Arhiducesa Maria Magdalena a revenit în România în anul 2012, alătură de sora sa mai mică, Arhiducesa Elisabeta a Austriei și Ungariei. Ea a revenit în anul 2015, atunci când, împreună cu fiul ei cel mare, Baronul Johannes von Holzhausen, a luat parte la ceremoniile prin care Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu ai României au devenit Cetățeni de Onoare ai județului Cluj.

În cadrul unei ceremonii religioase, oficiată în Capela Sfântul Iosif din noua Catedrală a Martirilor și Mărturisitorilor Credinței din Secolul XX, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei și Baronul Johannes von Holzhausen au fost decorați cu Crucea Sfântul Iosif de către episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei a luat parte și la ceremoniile prin care, în 2015, inima Reginei Maria a fost adusă la Castelul Pelișor. În anul 2016, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decorat-o pe Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei cu Crucea Casei Regale a României. Tot în 2016, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Ungariei a luat parte la Serbarea Națională de 10 Mai, de la Castelul Peleș, care au marcat 150 de ani de la întemeierea Dinastiei Române.

Alteța Sa Imperială și Regală Maria Magdalena a Austriei și Ungariei a luat parte și la funeraliile Majestăților Lor Reginei Ana și Regelui Mihai I ai României. Ramura Familiei de Habsburg din care făcea parte și Arhiducesa Maria Magdalena deține în România Castelul Bran, moștenire de la Regina Maria a României și de la Principesa Ileana a României. Administrat cu pricepere, Castelul Bran a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Related posts

Leave a Comment