Diplomație culturală la Opera Națională Română. Cum este promovat Clujul prin balet

Diplomația culturală este unul dintre instrumentele prin care Clujul promovează în întreaga lume programul Capitalei Europene a Tineretului, dar și candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Iar artiștii Operei Naționale Române din Cluj se numără printre cei mai eficienți ambasadori culturali ai României. Ei vor efectua, de săptămâna viitoare, un turneu în China, unde vor prezenta 13 spectacole de balet și șapte gale de operă.
Artiștii Operei Naționale Române din Cluj se pregătesc să plece într-unul dintre cele mai importante turnee efectuate în Asia. Ei vor fi prezenți în zona Shanghai, unde vor prezenta spectacole de balet și gale de operă. Pentru acest turneu, balerinii clujeni au pregătit spectacolul Lacul Lebedelor, spune directorul Operei clujene, baritonul Florin Estefan.

”Spectacolul pregătit pentru turneul asiatic va putea fi urmărit și de publicul clujean, în luna februarie”, mai spune Florin Estefan.

În acest an, Clujul a speculat la maximum oportunitatea oferită de titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Festivalurile clujene și cele mai importante instituții culturale au dobândit o notorietate internațională importantă, iar acest lucru ajută comunitatea locală în efortul său de a obține titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Related posts

Leave a Comment