Din ce este făcută mierea de Manuka și la ce ajută ea

Mierea de albine este nu doar este doar „dulceață” naturală, ci și un remediu natural care se folosește din vechi timpuri. Cercetările arheologice au descoperit că mierea era folosită și în scopuri terapeutice de către vechii egipteni, greci sau romani.

Aceștia au descoperit că mierea de albine are proprietăți antibacteriene, antivirale sau antioxidante. Există zeci de mii de tipuri de miere de albine, însă una atrage atenția cel mai mult cercetătorilor. Ce este și din ce este făcută mierea de Manuka?

Este un tip de miere de albine monofloră, adică provine exclusiv din florile speciilor de Leptospermum sau cunoscut popular drept arborele de Manuka . Acest arbore este originar din Noua Zeelandă. De altfel, este extrem de popular printre triburile Maori, care foloseau lemnul, fiind tare, la construcția caselor. De asemenea, frunzele erau folosite ca leacuri naturiste.

Din ce este făcută mierea de Manuka?

O misionară din Marea Britanie a dus, la jumătatea anilor 1800, mai mulți stupi de albine în Noua Zeelandă, pentru a produce mierea din florile arborelui de Manuka. Însă, deși devenise între timp populară, proprietățile sale au fost descoperite la începutul anilor 1980, atunci când un biochimist, profesor la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă, a analizat din ce este făcută mierea de Manuka din punct de vedere chimic.

E indicată și copiilor?

Potrivit specialiștilor, e indicat să se consume, pentru uz intern, în jur de 2 lingurițe pe zi, una dimineața și una înainte de cină. Cei care vor să o folosească la tratarea unor probleme de piele ar fi bine să aplice mierea de Manuka cu o compresă sterilă. De asemenea, poate fi folosită și ca ingredient pentru măștile de față sau de păr.

Nu este recomandată copiilor care au sub 2 ani, iar femeile însărcinate ar trebui să întrebe mai întâi medicul dacă au voie să consume mierea de Manuka.

Dacă nu este recomandată celor foarte mici, mierea de Manuka este indicată pentru celor mai mari. Se spune că ajută la tratarea virozelor respiratorii, dar și întărește sistemul imunitar.

Mierea de Manuka are mai mulți factori în funcție de care este clasificată. MGO, de exemplu, indică concentrația de metilglioxal din miere, elementul care ajută în tratarea afecțiunilor. Indicația UMF arată că este marcă înregistrată ce garantează că mierea de Manuka este originală, produsă în Noua Zeelandă, cu licență. De asemenea, inscripția NPA indică puterea enzimelor active în combaterea infecțiilor. Cu cât este mai mare, cu atât efectul antibacterian este mai intens.

Related posts

Leave a Comment