Digital Park din Chisinau, un adevarat Silicon Valley al Moldovei

Tehnologia, inovaţia şi creativitatea sunt la ele acasă în Republica Moldova, acolo există unul dintre cele mai revoluţionare parcuri IT din Europa de Est – Digital Park. Parcul tehnologic este orientat spre progres şi creştere rapidă a companiilor locale şi internaţionale care activează în sfera IT&C. 

Digital Park devine şi mai atractiv, dacă luăm în calcul existenţa în republica Moldova a unui cadru legal favorabil dezvoltării unui business in domeniu, cum ar fi Legea Parcurilor Virtuale. Aceasta oferă o serie de facilităţi companiilor care au ales să devină membri rezidenţi ai parcului şi să pornească o afacere IT în Moldova, printre care şi un impozit unicpe venit de 7% .

Nici la capitolul forţă de muncă Republica Moldova nu stă rău. Peste 300 de tineri ies anual, de pe nîncile facultăţilor cu profil IT şi sunt în căutarea unui loc de muncă stabil, în cadrul unor proiecte de perspectivă.

Interconectarea Moldovei cu Europa este un alt argument forte în favoarea deschiderii unui birou în Digital Park, întrucât pe Aeroportul Internaţional Chişinău aterizează zilnic zeci de curse din cele mai dezvoltate şi economic stabile ţări precum Germania, Italia, România, Marea Britanie, Spania, Franţa, Austria, Polonia etc.

 

Digital Park poate fi locul propice şi pentru freelanceri, start-upuri, dar şi companii mature în căutarea unui spaţiu modern revoluţionar în care să-şi dezvolte business-ul. 

 

Membrii Digital Park se vor putea bucura de o atmosferă şi infrastuctură similară celebrului Silicon Valley cu birouri şi spaţii de coworking performante, cu geamuri panoramice.

 

Printre clădirile cu o arhitectură somptuoasă din sticlă, coloane de oţel şi cărămidă neagră, se vor regăsi şi 0,9 ha de spaţii verzi dotate cu spaţii pentru lucru, dar şi zone de recreere care să impulsioneze energia şi potenţialul creativ al membrilor comunităţii. Digital Park, adiţional, va găzdui un restaurant, un lounge bar şi o terasă cu o privelişte impresionantă pe timp de zi şi noapte.

Digital Park în cifre:
-25.630 m² de oficii şi spaţii de coworking;
-4.230 m² lobby, săli de conferinţă şi alte spaţii de uz comun;
-0,9 ha de spaţii verzi şi recreaţionale;
-4.300 m² de acoperişuri terasate şi înverzite;
-1.100 locuri de parcare;
-1.730 m² de cafenele şi restaurante.

Related posts

Leave a Comment