Deputatul Oros propune soluţii pentru eliminarea problemei câinilor fără stăpân

Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, doreşte să elimine problema câinilor fără stăpân prin controlul câinilor cu stăpân. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, 90 la sută dintre câinii fără stăpân sunt, de fapt, câini cu stăpân care au fost abandonaţi.În acest context, Adrian Oros propune înfiinţarea unui Registru Naţional al Câinilor cu Stăpân. Aici ar urma să fie înregistraţi toţi câinii care sunt născuţi, decedaţi, vânduţi, donaţi ori importaţi în România. De asemenea, câinii ar urma să primească microcipuri. Modelul funcţionează deja foarte bine în cazul altor specii.

O altă propunere se referă la sterilizarea obligatorie, ca regulă generală, a câinilor de rasă comună. Vor face excepţie doar anumiţi câini, prevăzuţi de acte speciale.

În al treilea rând, va fi introdus permisul special pentru posesorii de câini de rasă periculoasă. Posesorul va trebui să fie adult, să aibă un aviz psihologic, un aviz de la Poliţie, un certificat de cazier judiciar, iar câinele ar urma să aibă un aviz eliberat de medicul veterinar. Persoanele care nu vor respecta aceste reglementări vor trebui să plătească amenzi consistente, în medie 1.500 de lei.

Related posts

Leave a Comment