Ponta i-a convins pe minerii blocaţi în subteran să renunţe la protest

Premierul Victor Ponta i-a convins pe minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană să renunţe la protest şi să iasă la suprafaţă .Cei 33 de mineri au ieşit din subteran după ce prim-ministrul a coborât în mină şi le-a promis că în săptămâna ce urmează se va reuni o comisie parlamentară care să reanalizeze proiectul Roşia Montană, potrivit www.romanialibera.ro.”Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că “nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia”.

Premierul i-a trimis pe mineri acasă, “la neveste şi copii”, deoarece luni începe şcoala, iar micuţii “trebuie să meargă cu taţii lor la şcoală”.

“Eu le-am promis că o să facem comisia şi o să-i aducem pe toţi din comisie aici să vorbească cu ei. Şi să vadă aici, să se decidă dacă susţin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, când nu ştie ce viaţă au oamenii ăştia, să zică “Nu”. Trebuie să-i aducem aici, le-am promis şi o să mă ţin de cuvânt (…) Le-am promis că ne întoarcem aici cu comisia specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să ne gândim că oamenii ăştia au dreptul la viaţă”, a afirmat Victor Ponta la ieşirea din mina de la Roşia Montană.

“Mâine începe şcoala şi copiii lor trebuie să meargă cu taţii la şcoală”, a mai susţinut premierul, explicând de ce a venit, duminică, la Roşia Montană pentru a discuta cu minerii.

Unul dintre mineri, întrebat dacă are încredere în promisiunea premierului, a răspuns afirmativ, dar a spus că în cazul în care se va înşela totuşi, minerii vor trece la măsuri extreme.

Cei care s-au aflat la suprafaţă în semn de solidaritate cu minerii aflaţi în subteran au scandat, la ieşirea ortacilor din mină: “Cinste lor/Cinste lor, cinste lor, minerilor”.

Comisia parlamentară specială pentru Legea privind Roşia Montană urmează să fie constituită săptămâna viitoare, cel mai devreme marţi.

Related posts

Leave a Comment