De ce familiile americane părăsesc Sua pentru Europa

Vremurile tulburi din ultimii ani i-au făcut pe mulți oameni să-și regândească prioritățile și să înceapă o viață nouă în alte locuri. Soții Dawkins din Texas, Nadine, în vârstă de 59 de ani, Kim în vârstă de 61 de ani, precum și copiii lor adulți, și-au cumpărat o casă în micul oraș italian, Latronico, după ce s-au săturat de climatul politic din SUA și au văzut asrticole și documentare despre case scoase la vânzare pentru un euro.

Familia Tibb din Carolina de Nord a ales regiunea italiană Umbria pentru noua lor viață, au cumpărat un apartament fără să-l vadă și au deschis un nou restaurant de succes care servește preparate din bucătăria umbra și toscană. În cele din urmă, Pennsylvanianul Alan Andrew și soțul său belgian, Vincent Proost, au cumpărat o fermă degradată în regiunea Alentejo din Portugalia, ferma era abandonată de vreo 50 de ani, dar ei au luat-o de la capăt și și-au construit o casă de vis, conform CNN.

Uniunea Europeană investește 20 de milioane de euro în 21 de sate medievale abandonate din toată Italia pentru atracția noilor rezidenți, oamenilor de afaceri și a turiștilor. Acest efort financiar face parte dintr-un program uriaș de 200 de miliarde de euro al UE, numit Fondul de redresare al Uniunii Europene. Fiecare dintre cele 21 de regiuni și provincii ale Italiei a selectat un oraș
pentru o injecție de 20 de milioane de euro, în fiecare regiune și provincie autonomă dintr-un pot de 420 de milioane de euro, în timp ce 229 de comunități locale împart restul. Italia are aproximativ 6.000 de cătune și sate, iar peste 1.800 au aplicat au aplicat pentru acest program de finanțare.

citește și:

„Oamenii Satelor” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Fotovoltaice cu buletinul – Modificări importante la programul „Casa Verde”

Related posts

Leave a Comment