Dan Horea-Stelian: Pledăm pentru o societate politică sănătoasă

În data de 22 ianuarie au loc alegeri pentru organele municipale ale Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat din municipul Cluj-Napoca. În urma votului membrilor din municipiu formaţiunea cu cea mai bogată zestre istorică îşi va alege formula de conducere. În preajma evenimentului am stat de vorbă cu preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat din Cluj-Napoca, Dan Horea-Stelian:La 22 ianuarie are loc conferinţa PNŢCD. Ce aşteptări aveţi?
Vrem mai multă linişte, normalitate şi profesionalism pentru cei care ne reprezintă. Un nou început şi un altfel mod de abordare şi de-a face politica. Dar mai întâi de toate ne dorim repunerea societăţii pe nişte coordonate aferente moralităţii şi a împăcării românilor cu ei înşişi. Ne dorim restabilirea încrederii politicului în inima, gândirea şi viziunea României. Ne propunem să redescoperim şi să clădim în inima fiecăruia din noi valorile creştinimului şi a democraţiei.
Valorificând moralitatea şi menirea unei societăţi sănătoase, ne pronunţăm ca adversari ai formulei recunoscute a politicului prin prisma- „scopul scuză mijloacele”, nici într-un caz nu vom fi adepţii acestei teorii şi ne vom onora statutul de succesori al celui mai bogat partid axiologic, a românilor care au dat un vector României Unite.

Care sunt obiectivele pe termen mediu?

Gândirea şi externalizarea spre mediul public a unui program creştin-democrat. Lansarea unei publicaţii proprii la nivel judeţean şi ulterior regional; monitorizarea Consiliului Local şi a Primăriei din Cluj-Napoca, cu reacţii pe măsură; o mai bună relaţie cu mass-media şi acţiuni concrete cu organizaţiile non-guvernamentale de nivel local, regional, naţional şi internaţional; edificarea unei relaţii stabile şi de încrederea cu Biserica; cultivarea unor forme de colaborare cu organizaţiile socio-profesionale şi instituţiile de orice rang:locale, naţionale şi internaţionale; iniţierea de activităţi de voluntariat în scopul comunităţii, relaizarea unor proiecte de impact local.

Related posts

Leave a Comment